Moja cynamonowa granola codziennie czeka na mnie wraz z poranną kawą. Smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jogurtem, jak i kefirem. Można ją podjadać jako przekąskę. Słodycz suszonych owoców i miodu przekonuje do niej także dzieci. Moja niespełna trzyletnia córcia od kilku dni woła na śniadanko "płatki z mlekiem":)
Składniki:
Wszystkie składniki granoli smażymy na małym ogniu w głębokiej patelni. Cały czas mieszamy, aż nabierze złotego koloru i zacznie bosko pachnieć. Studzimy i przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka otrębów pszennych
- 1 szklanka otrębów owsianych
- 10 dag rodzynek
- 10 dag pokrojonych suszonych moreli
- 10 dag pokruszonych orzechów laskowych
- 1 łyżeczka cynamonu
- 4 łyżki oliwy (najlepiej z oliwek)
- 1 szklanka miodu
Wszystkie składniki granoli smażymy na małym ogniu w głębokiej patelni. Cały czas mieszamy, aż nabierze złotego koloru i zacznie bosko pachnieć. Studzimy i przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Bardzo fajny pomysł na zdrowe i szybkie śniadanie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń