Sobota jest u mnie dniem naleśnikowym. Moja córka budzi się w sobotni poranek i mówi, że na śniadanie muszą być placuszki. O tej porze roku jedynym słusznym dodatkiem wydaje mi się sos truskawkowy. Co Wy na to?
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wymieszaj składniki mokre i suche w dwóch oddzielnych miskach. Połączyć wszystkie składniki na gładkie ciasto. Smażyć niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawaj z sosem truskawkowym.
- 3 jajka
- 1,5 szkl. kefiru
- 2 łyżki oleju
- 1,5 szkl. mąki
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej do smażenia
- zmiksowane z cukrem pudrem truskawki
Sposób przygotowania:
Wymieszaj składniki mokre i suche w dwóch oddzielnych miskach. Połączyć wszystkie składniki na gładkie ciasto. Smażyć niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawaj z sosem truskawkowym.
Komentarze
Prześlij komentarz