Lato wchodzi w ostatnią fazę. Za chwilę skończą się wakacje, dzieci wrócą do szkoły. My powracamy z urlopowych wojaży i będziemy wspominać, jakie cudowne to było lato. Lubię zamykać lato w przetworach, ale najchętniej wykorzystuję produkty zamrożone. Zwłaszcza owoce. Jesienią i zimą, gdy brakuje nam słońca, wystarczy wyjąć kilka garści zamrożonych owoców, dodać kefir i voila. Pyszne wspomnienie lata. Bywają jednobarwne, są też wielokolorowe - jak ten, w barwach lata :)
Składniki:
- mrożone truskawki
- mrożone dojrzałe banany
- kiwi
- zimny kefir (na szklankę każdego rodzaju owoców - 1/3 szkl. kefiru)
Sposób przygotowania:
Zmiksuj blenderem/w robocie kuchennym po kolei poszczególne rodzaje owoców z kefirem. Wlewaj owocowe masy warstwami do szklaneczek - u mnie: najpierw banan, potem truskawki, na koniec kiwi. Podawaj z łyżeczką lub ze słomką.
Komentarze
Prześlij komentarz