Na wspomnianym kilka dni temu kursie zdrowego odżywiania prowadzący, Tomek Guliński, zaprezentował nam szybki przepis na przepyszny "szybki smalczyk bananowy". Robi się go błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika z lodówki. W odróżnieniu od klasycznej kostki masła łatwo się rozsmarowuje (dzięki dodatkowi banana i sklarowaniu). Gorąco polecam, gdyż smakuje wszystkim: trzylatkom, trzynastolatkom i trzydziestolatkom :)
Składniki:
Składniki:
- 1 kostka masła
- 2 dojrzałe banany
- 100 g rodzynek
Sposób przygotowania:
Rodzynki wypłucz i namocz w zimnej wodzie. Pozostaw na około 1 godzinkę. Masło roztop w garnku, dodaj starte na tarce banany. Wymieszaj i dodaj osączone rodzynki. Wymieszaj i przelej do miseczki. Po ostygnięciu przechowuj w lodówce.
o Tomek Guliński gotuje rewelacyjnie , ja tysiąc lat temu pamiętam Tomka z Tęczowej doliny , stare dzieje ,a te masło tez robiłam , nawet chyba mam na blogu
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Alicja z Kuchni Alicji
Tomek jest jedyny w swoim rodzaju - miałam ochotę po kursie zdrowego odżywiania zapakować go do walizki i przemycić do domu :)
Usuńja z moja siostrzenicą mam tak samo:D
UsuńMoja siostrzenica pierwszy raz widziała tomka jak miała 3 latka(Tomek napisał nawet wiersz o moim skarbie:D)Teraz Skarbulek, właśnie dziś skończył 23 lat