Przepis na ten sernik znalazłam dawno temu w internecie. Od tamtej pory ewoluował. Krąży wśród rodziny i znajomych i wszyscy go uwielbiają. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje :)
Wpis ten jest swego rodzaju podziękowaniem dla Was. Za to, że ze mną jesteście. Za 24 000 wyświetleń. Dziękuję i proszę o więcej :)
Składniki:
Wpis ten jest swego rodzaju podziękowaniem dla Was. Za to, że ze mną jesteście. Za 24 000 wyświetleń. Dziękuję i proszę o więcej :)
- 1 kg sera mielonego
- 250 g cukru
- 50 g masła
- 3 jajka
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 1 budyń śmietankowy
- 50 g rodzynek
- biszkopty lub biszkopt
Sposób przygotowania:
Ser przełóż do garnka, dodaj masło, cukier, cukier waniliowy i jajka. Zmiksuj. Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa będzie rzadka - trwa to około 10-15 minut. Nie przestawaj podgrzewać i powoli dodawaj proszek budyniowy, dodaj rodzynki. Ciągle mieszaj, aż pojawią się bąbelki. Odstaw z ognia. Na tortownicy rozłóż biszkopty (ewentualnie na upieczony biszkopt) i wylej na nie masę serową. Ostudź i włóż do lodówki do ostatecznego wychłodzenia.
Komentarze
Prześlij komentarz