Nie lubicie awokado? Skąd ja to znam. Jeszcze w połowie sierpnia z własnej woli nie wzięłabym do ust. Ale Tomek - no właśnie :) Tomek pokazał nam danie, które ma w sobie całkiem sporo awokado. W tym wydaniu je pokochałam - jest niesamowicie zdrową alternatywą na jesienno-zimowe wieczory i na szybkie pożywne śniadanie na słodko. Wystarczy mieć w domu dojrzałe awokado. Ja już mam :)
Składniki:
- 2 banany
- 1 awokado
- 4 czubate łyżki kakao ciemnego gorzkiego
- 2 łyżki miodu
- 1/3 szkl. wody
Sposób przygotowania:
Banany obierz i wrzuć w kawałkach do dzbana do miksowania koktajli. Awokado obierz, wyjmij pestkę i w kawałkach wrzuć do miksera. Dodaj kakao, miód i wodę. Zmiksuj. Zjedz. Koniec :)
znam, wielu blogerów już go robiło, a ja nadal unikam..
OdpowiedzUsuńNie wiem dlaczego, ale hmm.. Podobno jest bez smaku :D
bez smaku? mnie odpowiada :) może to zasługa miodu, a może dojrzałych bananów? a i awokado też musi być dojrzałe...
Usuń