Niedawno był przepis na puree z dyni. Dziś - propozycja jego wykorzystania. Wilgotne, puszyste, delikatne o cynamonowym aromacie. Dynia jest niemalże niewyczuwalna. Może uda się Wam pozyskać nowych fanów dyni? Przepis idealny na Halloween ;)
Składniki:
Składniki:
- 1,5 szkl. mąki
- kubek (250-300 ml) puree z dyni
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cynamonu
- szczypta mielonego imbiru
- szczypta mielonej gałki muszkatołowej
- 3/4 szkl. cukru
- 1/3 szkl. oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Wymieszaj mąkę, proszek, sodę, cukier, sól, cynamon, imbir i gałkę. Jajka wymieszaj z olejem. Dodaj do mąki i wymieszaj z puree. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Przełóż do papilotek. Piecz 25-30 minut w 180 st.
Komentarze
Prześlij komentarz