Wiem, wiem... może trochę nie pora na tradycyjnego grilla. Myślę jednak, że warto od czasu do czasu przygotować mięsko na patelni grillowej, a tym samym przypomnieć sobie smak lata. Smak spotkań na świeżym powietrzu. Nasze spotkania charakteryzują się prostotą dań. Nie wymagają też wiele pracy.
Składniki:
- 300 g czerwonej fasoli
- 150 g ogórków konserwowych
- 150 g pieczarek konserwowych
- 4 łyżki oleju
- pęczek natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Jeśli wykorzystujesz suchą fasolę: namocz ją przez minimum 12-18h w zimnej wodzie, przepłucz i gotuj około 1-1,5h, do miękkości.
Jeśli wykorzystujesz fasolę z puszki - przepłucz ją zimną wodą. Ogórki konserwowe pokrój w półplasterki lub w kostkę (w zależności od wielkości ogórka). Pieczarki pokrój w ćwiartki. Wymieszaj wszystkie składniki, polej olejem i posyp natką.
To prawda błyskawiczna, ale i jaka dobra :). Z pieczarkami mniam.... dawno nie jadłam takiej sałatki :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie musisz spróbować :)
Usuń