Są potrawy, które można przygotować w wolnej chwili, a które idealnie sprawdzą się dla niezapowiedzianych gości czy w przypadku nieprzewidzianego apetytu na "coś". Taką potrawą są śledzie - już doprawione, zamarynowane, mogące czekać kilka dni, tydzień... w lodówce... Pomidorowa propozycja jest bardzo szybka, bardzo łatwa i ... bardzo smaczna :)
Składniki:
Składniki:
- 6 filetów śledziowych w occie
- 2 cebule
- 1/2 szkl. oleju
- 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- 1 łyżka vegety
Sposób przygotowania:
Cebulkę drobno posiekaj i zeszklij do miękkości na oleju. Dodaj ziele, liście laurowe i vegetę oraz koncentrat. Uduś wszystko przez kilka minut. Pozostaw do wystygnięcia. Wymieszaj z pokrojonymi w paski śledziami. Odstaw na co najmniej 1-2 dni do lodówki.
Komentarze
Prześlij komentarz