Krakersy z solą morską i rozmarynem

Warsztaty "Jadalne prezenty" przyniosły wiele inspiracji... Krakersy to jedna z nich. Po spróbowaniu takich domowych... powiedziałam, że nigdy więcej kupnych :) Polecam Wam wypróbowanie przepisu Anny Marii z Kucharni



Składniki:


  • 1 3/4 szkl. mąki
  • 1 łyżka siekanego rozmarynu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 125 ml wody
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • gruboziarnista sól morska do posypania
Sposób przygotowania:


Wszystkie składniki zagnieć na gładkie i elastyczne ciasto. Zagniecione ciasto przełóż do suchej miski , nakryj folią spożywczą i odstaw na 10-15 minut.
Wyłóż ciasto na stolnicę, rozwałkuj cienko i wykrawaj krakersiki. Następnie przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blchę i posyp solą. Piecz około 10-15 minut, do zrumienienia.





Komentarze

  1. Krakersów domowych nie robiłam jeszcze, ale na pewno są dużo lepsze niż sklepowe.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto spróbować -są nie tylko Smaczniejsze , ale też do woli można modyfikować ich smak za pomocą przypraw :)

      Usuń

Prześlij komentarz