Nic nie napiszę. Musicie spróbować :)
Przepis z "Jadalnych prezentów"
Składniki:
Przepis z "Jadalnych prezentów"
- 400 g czekolady 70%
- 3 tabliczki białej czekolady
- kilka łyżek konfitury z pigwy
- nalewka z pigwy (ew. cytrynówka)
- 250 ml śmietany kremówki
Sposób przygotowania:
Czekoladę gorzką stop w kąpieli wodnej i wypełnij nią foremki do pralinek tak, aby czekolada dokładnie pokryła ścianki. Obróć foremki do góry dnem i odstaw do zastygnięcia.
Białą czekoladę stop w kąpieli wodnej z kremówką. W czasie topienia mieszaj czekoladę, by połączyła się z kremówka na gładką masę. Przestudź, połącz z pigwą i odrobiną nalewki - do smaku.
Nadzieniem napełnij korpus pralinek. Na tak napełnionych pralinkach rozprowadź resztę stopionej czekolady. Odstaw, by zupełnie zastygły.
Cudne! Bardzo ciekawe nadzienie:-)
OdpowiedzUsuń