Nie wiem, kto wymyślił, że można połączyć kaszkę mannę z owsianką. Przecież na pierwszy rzut oka te dwa składniki... dziwnie brzmią razem. Każdy z nich jest samowystarczalny i smakuje cudnie... No ale ktoś wymyślił, a ja musiałam spróbować... I wiecie co? Połączenie naprawdę przypadło mi do gustu :) Kaszka manna zagęszcza owsiankę. Wspólnie ugotowane dają aksamitną konsystencję i niepowtarzalny smak...
Składniki:
Składniki:
- 2 szkl. pełnotłustego mleka
- 2 czubate łyżki kaszki manny błyskawicznej
- 3 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka cukru waniliowego - domowego
Sposób przygotowania:
Mleko wlej do rondla, wsyp otręby i zagotuj. Dodaj cukier i kaszkę mannę. Gotuj kilka minut - do zgęstnienia. Cały czas mieszaj. Przelej do miseczek.
Podałam z sosem malinowym....
Genialny pomysł, wyszło pyszne. Dziękuję i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń