Znowu mnie dopadła ochota na coś słodkiego, coś domowego i coś, co się szybko przygotowuje. Cały proces trwa 5 minut. Nie potrzeba nagrzewać piekarnika. Nie trzeba brudzić miksera... Przepis idealny - uprzedzam jednak lojalnie, że najlepsze jest na ciepło :)
Składniki - 2 porcje:
Składniki - 2 porcje:
- 4 płaskie łyżki mąki
- 2 łyżki kakao
- 4 łyżki cukru waniliowego domowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 4 łyżki mleka
- 4 łyżki oleju
Mąkę, kakao, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszaj. Z suchymi składnikami rozetrzyj jajko. Dodaj mleko i olej i energicznie wmieszaj w ciasto. Przełóż do filiżanek lub kokilek. Wstaw do mikrofali na 3 minuty - moc 850W.
bardzo dobre sprawdzone tylko zamiast 2łyż.mleka dałam 8 i piekłam 4 min
OdpowiedzUsuńpyszne sprawdziłam :-) tylko zamiast 4 łyż mleka dałam 8 ciasto wyszło dość gęste i piekłam 4 min
OdpowiedzUsuńpewnie kwestia mąki i wielkości jajka :)
Usuńdobre, dobre:)
OdpowiedzUsuńoj, tak :)
UsuńZamiast oleju roztopione w mikrofali maslo -zdecydowanie lepsze
OdpowiedzUsuńmuszę spróbować :)
Usuń