Moje pierwsze gofry. I od razu takie... zaczarowane :) Zamiast oleju dodałam masło orzechowe. Fantastycznie wzbogaciło smak gofrów, a w zestawieniu z rozdrobnionym widelcem bananem bardzo przypominały smak tostów Elvisa (pamiętacie?) :) Inspiracja
Składniki:
- 2 jajka
- 1,5 szkl. mąki pszennej
- 1,5 szkl. wody
- 2 łyżki masła orzechowego
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Białka ubij na sztywną pianę z solą. W drugiej misce wymieszaj mąkę z żółtkami, miodem, masłem, proszkiem i wodą. Do wymieszanych składników delikatnie dodaj pianę i wmieszaj łyżką. Smaż w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz