Od kiedy prowadzę bloga, chętniej sięgam po nowe smaki. Chciałabym spróbować ich jak najwięcej. Czasami wystarczy kilka minut pracy więcej, czasem muszę się nagimnastykować. W przypadku tego przepisu nakład pracy był niewielki, a osiągnięty efekt wart każdej minuty. Szparagi upieczone mają zupełnie inny smak niż te gotowane. Polecam tym, którzy lubią czasem poeksperymentować :)
Składniki:
Składniki:
- 1 kg szparagów - jak najcieńsze
- 1/3 szkl. oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- szczypta ostrej papryki
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
Szparagi obierz - szczegółowa instrukcja tutaj, umyj i włóż do żaroodpornego naczynia. Przygotuj marynatę - oliwę wymieszaj z octem, przyprawami i rozgniecionym czosnkiem. Polej nią szparagi. Piecz 20-25 minut w 200 st.
Komentarze
Prześlij komentarz