Dlaczego zakręcone? Bo na dwóch rodzajach mąki z dodatkiem płatków owsianych. Przepis dla tych, którzy kochają eksperymenty :)
Składniki:
Składniki:
- 1/2 szkl. mąki pszennej
- 1/3 szkl. mąki żytniej
- 1/3 szkl. płatków owsianych
- 1 szkl. mleka
- 1 jajo
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju
Wymieszaj dokładnie jajko, olej i mleko. Dodaj pozostałe składniki ciasta i dokładnie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Smaż cienkie naleśniki na teflonowej patelni. Podawaj z miodem i bananem :)
Na pewno byly smaczne :)
OdpowiedzUsuńoj, tak :)
Usuńfajny przepis, wypróbuję na swojej rodzinie;)
OdpowiedzUsuń