Odkrywam w tym roku warzywa z grilla. Kto wie, może kolejnym zakupem będzie grill elektryczny, by móc cieszyć się ich smakiem także zimą?
Do pieczarek z grilla podchodziłam sceptycznie. Jakoś nie wierzyłam, że mogą być smaczne. Spróbowałam i... jestem zachwycona :) Faszerowane są po prostu idealne.
Składniki:
Do pieczarek z grilla podchodziłam sceptycznie. Jakoś nie wierzyłam, że mogą być smaczne. Spróbowałam i... jestem zachwycona :) Faszerowane są po prostu idealne.
Składniki:
- 12 dużych pieczarek
- 1 cebulka
- 2 ząbki czosnku
- sok z jednej cytryny
- sól
- pieprz
- 50 g tartego żółtego sera
- bazylia
- tymianek
- natka pietruszki
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyj. Wyłam nóżki i zetrzyj je na tarce. Kapelusze pieczarek wysmaruj za pomocą pędzelka sokiem z cytryny. Pozostały sok wlej do nóżek. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i czosnek oraz ser i masło. Dopraw. Dokładnie wymieszaj. Powstałym farszem wypełnij pieczarki. Grilluj na rozgrzanym ruszcie około 20 minut.
Uwielbiam pieczarki z grilla!!! :)
OdpowiedzUsuńJa od niedawna też :)
Usuń