Wiecie, że najlepsze desery powstają pod wpływem nagłej potrzeby? Zapowiedzieli się nam goście... Mieli przyjść za małą godzinkę... A do kawy nie mieliśmy zupełnie nic... W zamrażalniku leżały za to zamrożone już owoce - truskawki i jagody... Miały być na zimę ;)
Składniki:
Składniki:
- mrożone truskawki
- mrożone jagody
- żelatyna bez gotowania
- woda
Sposób przygotowania:
Mrożone truskawki wrzuć do robota kuchennego i zmiksuj - powstanie kruszon. To samo zrób z jagodami. W zależności od ilości owoców przygotuj żelatynę - u mnie na 1/2 kg owoców wykorzystałam 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 50 ml gorącej wody. Wlej rozpuszczoną żelatynę do owoców i szybko wymieszaj - będą szybko tężeć. Przełóż do pucharków - tak jak lubisz: ja wybrałam wersję warstwową. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz