Sezon porzeczkowy w pełni. Uwielbiamy z córcią cierpki smak czerwonej odmiany. To już drugi rok naszej miłości, której efektem są te fenomenalne muffinki...
Składniki:
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 100 ml oleju
- 2 jajka
- 125 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 180 g cukru
- 250 g czerwonej porzeczki
Sposób przygotowania:
W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki, a w drugim - wszystkie mokre. Porzeczki obierz i umyj. Do suchych składników dodaj mokre i wymieszaj. Następnie dodaj porzeczki i delikatnie wymieszaj łyżką. Napełnij ciastem papilotki i piecz 25 minut w 190 st.
Z podanej porcji otrzymasz 12 muffinek :)
Ja właśnie nie przepadam za tym cierpkim smakiem porzeczek na surowo ale w wypiekach uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńMuffinki z porzeczkami robiłam są wyborne.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
i o to chodzi - każdy ma inne podniebienie i dlatego gotowanie jest takie fascynujące :)
Usuń