Od czasu do czasu odczuwam potrzebę odstawienia mięsa. Nazywam to odtruciem :) Od kilku tygodni właściwie go nie jadam, a przecież trzeba dostarczyć organizmowi jak najwięcej składników odżywczych. Testuję tym samym nowe przepisy na pasty kanapkowe, które rewelacyjnie sprawdzają się na śniadania i kolacje. Dziś smak południowych Włoch :)
Składniki:
- 250 g serwa twarogowego półtłustego
- 8 połówek suszonych pomidorów w oleju
- 2 łyżki natki pietruszki
- 1/2 małej cebulki
- 2 łyżki oleju z pomidorów
- sól
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Podawaj z pieczywem.
Pastę możesz przechowywać przez kilka dni w lodówce.
dziękuję za miłę słowa - do Ciebie też z przyjemnością się zagląda :)
OdpowiedzUsuń