Pierś z kurczaka z grilla? Powiecie, to już znamy. Postanowiłam zaserwować ją inaczej. Na patyku :) Efektownie wygląda, szybko się grilluje i cudnie smakuje :)
Składniki:
Serwujemy z sałatką z sałaty lodowej, pomidorów, zielonego ogórka z sosem vinegrait. Najlepiej smakuje na łonie natury :)
Składniki:
- pierś z kurczaka
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- płaska łyżeczka soli
- szczypta pieprzu kolorowego mielonego
- szczypta mielonego tymianku
Pierś z kurczaka pokrój na niezbyt grube paski.
Składniki marynaty wymieszaj ze sobą i zanurz w nich mięso na co najmniej 1-2 godziny. Paski zamarynowanego kurczaka nadziej na patyczki do szaszłyków - nadając im kształt fal. Grillujemy po kilka minut z każdej strony - do zrumienienia.
Dzień dobry,
OdpowiedzUsuńprzeglądając wpisy natrafiłam na Pani i muszę powiedzieć, że idealnie pasuje do konkursu "nietypowo z grilla" organizowanym przez zBLOGowani.pl. Do wygrania dwudniowe warsztaty kulinarne, polecam!