Gdy doskwiera mi wysoka temperatura za oknem, marzę o lekkim obiedzie. Dobrze, gdy pojawiają się w nim warzywa... Ostatnio idealnym rozwiązaniem okazały się jogurtowe placuszki z cukinii. Inspiracja
Składniki :
- 500 g cukinii
- 100 g jogurtu naturalnego
- 2 żółtka
- 120 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- olej do smażenia
- 500 g cukinii
- 100 g jogurtu naturalnego
- 2 żółtka
- 120 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- olej do smażenia
Sposób przygotowania :
Cukinię umyj i obierz. Zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Dodaj do niej jogurt i żółtka. Dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, sodę i przyprawy. Wymieszaj.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z jogurtem.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z jogurtem.
Komentarze
Prześlij komentarz