Ciepełko, prawda? Uwielbiam pogodne, letnie wieczory... Wyciągamy grilla i cieszymy się nie tylko pysznym jedzeniem, ale i wspólnie spędzanym czasem, własnym towarzystwem... Tym razem spotkaliśmy się "nad" szaszłykami... Lekko zrumienione, pachnące warzywami i dymem... Do tego zimne piwo... ;)
Składniki:
Składniki:
- filet z kurczaka
- czerwona papryka
- pomidorki koktajlowe
- 1/2 szkl. oleju
- sól
- pieprz
- świeży tymianek
- 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka umyj, osusz i pokrój na dużą kostkę. Włóż na kilka godzin do marynaty przygotowanej z oleju, zmiażdżonych ząbków czosnku, tymianku, soli i pieprzu. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Pomidorki odszypułkuj i umyj.
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno mięso, pomidorka, mięso, paprykę, mięsko, pomidorka...
Grilluj z obu stron po 10-15 minut - do lekkiego zrumienienia.
Komentarze
Prześlij komentarz