Pamiętacie? Mnie smaki tamtego dnia wręcz prześladują. Pisałam już, że było to moje pierwsze zetknięcie z kuchnią chińską, a do tego w tak intensywnej dawce... Zupa, którą zaprezentowała nam "Kaśka" ma w sobie wszystkie towarzyszące nam na warsztatach smaki... Spróbujcie :)
Składniki:
Składniki:
- 200 g mięsa mielonego
- 2 łyżki bulionu drobiowego House of Asia
- 1 łyżka sosu ostrygowego House of Asia
- 1 łyżka oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 3 gałązki dymki
- 1 białko jajka
- pęczek świeżej kolendry
- 1,5 litra wody
Zagotuj wodę i dodaj 1 łyżkę bulionu drobiowego.
Mięso mielone wymieszaj z imbirem, sosem sojowym, sosem ostrygowym, olejem z sezamu i 1 łyżką bulionu. Przy użyciu łyżki rób małe kulki mięsne i wkładaj je delikatnie do wrzącej wody. Gotuj 3 minuty.
Do miseczki włóż pokrojoną kolendrę i kilka kropel oleju z sezamu. Włóż kulki mięsne i rozlej zupę.
Wygląda bardzo apetycznie i z pewnością taki właśnie ten bulionik z mięskiem był :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
bardzo smaczny - polecam do wypróbowania...
Usuń