Pomysł na tę przystawkę powstał pod wpływem zawartości lodówki :) Były parówki, jajka, ketchup... W sumie niewiele... A ochota na zjedzenie czegoś pysznego była olbrzymia...
Zasmakowało wszystkim :)
Składniki:
Zasmakowało wszystkim :)
Składniki:
- chleb - najlepiej tostowy
- parówki
- 1 jajko
- ketchup
- przyprawa do pizzy lub włoska
Sposób przygotowania:
Odetnij skórki od chleba i go rozwałkuj. Każdy kawałek chleba posmaruj ketchupem, ułóż parówkę i zawiń w rulonik. Zepnij wykałaczką. Chleb z wierzchu posmaruj roztrzepanym z przyprawą jajkiem i wstaw do nagrzanego do 200 st. piekarnika. Zapiekaj, aż się zrumieni.
Extra pomysł!
OdpowiedzUsuńparówki są jak najbardziej zdrowe i jak smakują ...
OdpowiedzUsuńWiele zależy od producenta. Można oczywiście kupić parówki z MOM-u nie będąc nawet tego świadomym. Ja zawsze wybieram parówki z szynki, do których jakości nie mogę się przyczepić. Smak parówek często też pozostawia wiele do życzenia, ale każdy ma prawo wybrać to, co lubi :)
Usuń