Przepis znalazłam na opakowaniu ryżu KUPIEC. Musiałam lekko zmodyfikować z racji aktualnej zawartości lodówki, ale efekt był rewelacyjny. Przepyszna, pełna smaków i różnych konsystencji...
Składniki:
- 200 g ryżu
- 1 puszka brzoskwiń
- 100 g orzechów nerkowca
- 100 g orzechów włoskich
- 150 g rodzynek
- 100 g płatków migdałowych
- 1/2 świeżego ogórka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 łyżka zielonych oliwek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż ugotuj według przpeisu na opakowaniu. Rodzynki zalej wrzącą wodą i po kilku minutach osącz. Wymieszaj ryż z bakaliami, pokrojonymi brzoskwiniami, ogórkiem, fasolką i oliwkami. Całość polej dressingiem z oliwy, przypraw i soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj...
Komentarze
Prześlij komentarz