W lodówce czekał na swoje pięć minut. Doczekał się. Pomidorowy makaron. Dostał "mięsną" oprawę i pomidorowo pachnący "sos"... Strzał w dziesiątkę. Spróbujcie sami :)
Składniki:
Składniki:
- 250 g pomidorowego makaronu
- 7 suszonych pomidorów z zalewy
- 100 g salami w plastrach
- 100 g kabanosów
- oliwa - zalewa z suszonych pomidorów
Makaron ugotuj al dente - według przepisu na opakowaniu. Przelej zimną wodą, by się nie kleił. U mnie były to wstążki, które przed gotowaniem pocięłam na krótsze.
Pomidory osącz i pokrój w paseczki. Salami pokrój w paseczki, a kabanosy w grubsze plasterki. Wędliny wymieszaj z pomidorami i makaronem i do smaku i konsystencji dodaj oliwy od suszonych pomidorów. Wszystko wymieszaj.
Komentarze
Prześlij komentarz