Autorką tego dania jest moja siostra. Nie powiem - zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Tatar nie tylko wspaniale wyglądał - on był po prostu wyśmienity :) Jest tylko jeden problem - proporcje składników. Siostra zapytana powiedziała: "robiłam na oko... powaga!". I co ja mam z tym zrobić? Jak podać recepturę? ;)
Składniki:
Składniki:
- łosoś sałatkowy
- zielone oliwki
- papryka konserwowa (jeśli nie lubisz, możesz pominąć)
- ogórek konserwowy
- cebulka
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Łososia, oliwki, paprykę, ogórki i cebulkę pokrój w drobniutką kostkę. Ile? No właśnie: łosoś : oliwki : ogórki : papryka w proporcji 3:1:1:1. Na 200g łososia daj małą cebulkę drobniutko posiekaną. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj z oliwą z oliwek. Schłódź w lodówce.
Tak właśnie było. Dodawałam składniki do łososia tak żeby ładnie wyglądało. Była to moja improwizacja. Troszkę pracochłonna ale warta poświęconego czasu. Polecam.
OdpowiedzUsuńnie pozostaje Ci nic innego, jak przy następnej okazji przygotować tatara znowu i... spisać proporcje :D
Usuńdziękuję za miłe słowa :)
OdpowiedzUsuń