Kilka kilometrów od mojego domu rosną hektary cudownych pomidorów. Kilka dni temu, gdy tamtędy przejeżdżałam, było już po ostatnich zbiorach. Tony pomidorów w drewnianych skrzyniach czekających na odwiezienie do zakladu przetwórstwa warzyw... Cudny to był widok... Nie sposób było nie wykorzystać pomidorowej inspiracji...
Trzy kolory: czerwony, zielony i biały. Trzy smaki: pomidory, mozzarella i pesto. Esencja Włoch na talerzu. Proste. Szybkie. Przepyszne.. Do dzieła!
Składniki:
Trzy kolory: czerwony, zielony i biały. Trzy smaki: pomidory, mozzarella i pesto. Esencja Włoch na talerzu. Proste. Szybkie. Przepyszne.. Do dzieła!
Składniki:
- 1 duży dojrzały pomidor
- 1 kulka mozzarelli
- kilka łyżek pesto - najlepiej domowego lub sprawdzonego kupnego
- oliwa z oliwek
- świeża bazylia/tymianek/mięta
Sposób przygotowania:
Pomidora umyj i osusz. Pokrój w równe plastry. Mozzarellę osącz z zalewy i również równo pokrój. Na talerzu przekładaj warstawami: pomidora, mozzarellę i pesto - możesz stworzyć dowolną ilość warstw :)
Skrop dobrą oliwą i udekoruj świeżymi ziołami.
Komentarze
Prześlij komentarz