Z "fudge" spotkałam się po raz pierwszy na Targu Śniadaniowym, na którym wystawiał się Fudge Filosophy. W tym smaku było coś... przykuwającego, uzależniającego... Szperałam w sieci w poszukiwaniu idealnego przepisu i... znalazłam tu. Przepis należy do kategorii "podstawowy" - możecie go według własnego uznania modyfikować i ulepszać...
Składniki:
- 450 g gorzkiej czekolady
- 400 g słodzonego mleka skondensowanego
- 50 g masła
- dowolne dodatki - u mnie płatki migdałowe i suszone wiśnie
Sposób przygotowania:
Formę wyłóż papierem do pieczenia.
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, mleko skondensowane i masło. Podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady i połączenia składników.
Masę wyłóż do wyłożonej papierem formy i wyrównaj wierzch. Możesz posypać dowolnymi dodatkami.
Odstaw do ostygnięcia.
Komentarze
Prześlij komentarz