Pięć przemian to filozofia wegetariańska, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by spróbować ją dopasować do diety mięsożerców. Przepis ten dodatkowo zachęca niewielką ilością składników oraz wspaniałym ziołowym aromatem :)
Sposób przygotowania:
Schab natrzyj solą, posiekaną natką z tymiankiem i majerankiem. Skrop go olejem i umieść w lodówce na co najmniej 3 godziny.
Następnie ułóż mięso na blaszce, podlej 2 szklankami wody i piecz w 225 st. przez pół godziny. Następnie zmniejsz temperaturę do 200 st. i piecz jeszcze godzinę.
Składniki:
- 1 kg schabu bez kości
- sól
- natka pietruszki
- tymianek
- majeranek
- olej
Schab natrzyj solą, posiekaną natką z tymiankiem i majerankiem. Skrop go olejem i umieść w lodówce na co najmniej 3 godziny.
Następnie ułóż mięso na blaszce, podlej 2 szklankami wody i piecz w 225 st. przez pół godziny. Następnie zmniejsz temperaturę do 200 st. i piecz jeszcze godzinę.
Komentarze
Prześlij komentarz