Klimat pierniczkowy trwa... Testowanie też :) Tym razem kolejny przepis pani Doroty. Pierniczki są szybkie w przygotowaniu, pięknie pachną, ładnie się pieką... Same zalety. Próbujcie. Polecam :)
Składniki:
Składniki:
- 550 g mąki pszennej
- 300 g miodu
- 100 g cukru pudru
- 120 g masła
- 1 jajko
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika lub 2 opakowania gotowej
- 2 łyżeczki kakao
Sposób przygotowania:
Miód i masło podgrzej w garnuszku i ostudź. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj je łyżką. Następnie wyrób chwilę ręcznie. Wałkuj na stolnicy na grubość 2-3 mm i wycinaj dowolne kształty. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 8-10 minut w 180 st.
Komentarze
Prześlij komentarz