Goście w progu? Znam to uczucie. Lekka panika, bo w lodówce w sumie pustka... Zdarza nam się jednak mieć pod ręką składniki, które mimo początkowych obaw, że "co ja z nich zrobię", okazują się czymś efektownym i smacznym. Takimi produktami okazały się paluszki chlebowe, serek i szynka.
Składniki:
- paluszki chlebowe
- 100g serka typu Almette
- 12 plastrów szynki parmeńskiej - może też być inna
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Serek wymieszaj z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Posmaruj nim z jednej strony każdy plaster szynki. Szynką owijaj 2-3 paluchy. Piecz przez 7-10 minut do zrumienia szynki w temp. 180 st.
Widziałam ostatnio podobne cudo i chetnie zrobię podobne. Szybkie i na pewno smaczne!
OdpowiedzUsuńsą swietne, gdy goście już dzwonią do drzwi :)
Usuńfajnie wyglądają i do tego dobrze smakują :)
przekąska idealna ;)
Znakomita przekąska! :)
OdpowiedzUsuń:) całkowicie się zgadzam :)
Usuń