Szybkie? Efektowne? Smaczne? A to wszystko zamknięte w przekąsce? Polecam gruszki w boczku z serkiem i tymiankiem. Smaki, które idealnie się uzupełniają. Gruszki zawinięte w boczek zachęcająco wyglądają i zachwycą niejednego sceptyka :)
Składniki:
- 1 gruszka
- 4 długie plastry boczku
- 4 łyżeczki serka typu Almette
- świeży lub suszony tymianek
- sok z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
Gruszki umyj i pokrój na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne i każdą z ćwiartek posmaruj za pomocą pędzelka sokiem z cytryny. Na każdej ćwiartce połóż łyżeczkę serka, posyp tymiankiem, a całość zawiń w plaster boczku. Zepnij wykałaczką. Piecz ok. 20 minut w 180 st.
świetna przystawka, gruszka w zestawieniu z pozostałymi smakami na pewno zyskała aromatu :)
OdpowiedzUsuńo tym, że smaki idealnie się dopełniają swiadczy szybkie tempo znikania gruszek z półmiska ;)
Usuń