Kasza owsiana, mimo że trudno ją kupić, warta jest zachodu. Wytwarzana jest z ziaren owsa i z racji małej obróbki termicznej jest bogata w błonnik i składniki mineralne. Daje szybkie uczucie sytości, ułatwia wypróżnianie, ma działanie ochronne na błonę śluzową przewodu pokarmowego, zmniejsza wchłanianie cholesterolu i kwasu żółciowego. Wskazuje działanie przeciwnowotworowe.
Same zalety, a do tego przepyszny smak :) Polecam :)
Przepis przywiozłam wprost z warsztatów śniadaniowych w Akademii Smaku Bosch...
Składniki:
Same zalety, a do tego przepyszny smak :) Polecam :)
Przepis przywiozłam wprost z warsztatów śniadaniowych w Akademii Smaku Bosch...
- kasza owsiana
- migdały
- żurawina suszona
- jagody goji suszone
- cytryna
- kurkuma
- cynamon
- masło
Sposób przygotowania:
Kaszę wypłucz, zalej 5-krotną ilością wody. Dodaj sok z cytryny, kurkumę, cynamon i jagody Goji. Gotuj ok. 20 minut. Dodaj łyżkę masła. Dodaj prażone migdały i suszoną żurawinę.
Komentarze
Prześlij komentarz