Nie umiem gotować mało... Jak się ostatnio rozpędziłam, to ugotowałam trzykrotnie więcej kaszy jaglanej niż potrzebowałam... A że wyrzucać nie lubię, poszperałam w necie i oto, co wykombinowałam :)
Kasza jaglana jako baza do pastelli. Smak wzbogacony zielonymi oliwkami, których napoczęty słoiczek często zalega w lodówce... I tak znów - z recyklingu, powstało coś pysznego :)
Składniki:
Kasza jaglana jako baza do pastelli. Smak wzbogacony zielonymi oliwkami, których napoczęty słoiczek często zalega w lodówce... I tak znów - z recyklingu, powstało coś pysznego :)
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- ok. 100 g zielonych oliwek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Oliwki osącz z zalewy i zmiksuj za pomocą blendera na pastę z ostudzoną kaszą. Dopraw solą i pieprzem.
uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńa może znasz inne wersje? chętnie spróbuję :)
Usuń