Lukrujecie pierniczki? Przyznam Wam się, że nigdy wcześniej tego nie robiłam... Zawsze twierdziłam, że wolę takie "surowe", bez udziwnień... Do czasu...
Jest to historia pierniczków, które się nie udały i posypek, które pod wpływem impulsu kupiłam... Pierniczki koniecznie chciałyśmy z siostrą ratować... No to może polukrujemy... No i mamy posypki... Ale lukier to taki śnieżnobiały będzie ładniejszy...
I zrobiłyśmy - lukier na białkach. Lukier, który od pierwszej chwili pokochałyśmy i który zyskał palmę pierwszeństwa przed wszystkimi innymi polewami... A jak się go robi?
Składniki:
Jest to historia pierniczków, które się nie udały i posypek, które pod wpływem impulsu kupiłam... Pierniczki koniecznie chciałyśmy z siostrą ratować... No to może polukrujemy... No i mamy posypki... Ale lukier to taki śnieżnobiały będzie ładniejszy...
I zrobiłyśmy - lukier na białkach. Lukier, który od pierwszej chwili pokochałyśmy i który zyskał palmę pierwszeństwa przed wszystkimi innymi polewami... A jak się go robi?
Składniki:
- 1 białko
- 1 szklanka cukru pudru
Sposób przygotowania:
Białko ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodawaj porcjami cukier puder. W lukrze nie powinno być żadnych grudek i powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.
Mmm pycha!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie na zupę krem z pieczonych buraków!:)
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam :)
dziekuję za zaproszenie - na pewno zajrzę :)
Usuń