Napój dla miłośników ziołowych herbatek :) Nie każdemu będzie odpowiadał smak jarzębinowo-tarninowy :) Jeśli jednak cierpicie z powodu nawracających problemów zdrowotnych z nerkami... warto po niego sięgnąć :)
Popijajcie go zwłaszcza zimą, kiedy nerki i cały układ moczowy jest bardziej podatny na infekcje...
Przepis przyjechał ze mną z Akademii Smaku Bosch i warsztatów z Katarzyną Jaszczyk-Górską...
Składniki:
Popijajcie go zwłaszcza zimą, kiedy nerki i cały układ moczowy jest bardziej podatny na infekcje...
Przepis przyjechał ze mną z Akademii Smaku Bosch i warsztatów z Katarzyną Jaszczyk-Górską...
- 4 łyżeczki owoców jarzębiny
- 4 łyżeczki owoców tarniny
- 2 łyżki jagód Goji
- 5 rozgniecionych ziarenek kardamonu
- laska cynamonu
- kilka goździków
Sposób przygotowania:
Owoce zalej 2-3 szklankami wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj 5 minut. Dodaj kardamon, cynamon i goździki. Odstaw na 10 minut.
Podawaj ciepły.
Komentarze
Prześlij komentarz