Przepisy na jednogarnkowe dania ratują często życie. Ten jest jednym z nich. W piekarniku, w godzinę przygotowują się same! dwa elementy obiadu. Dla mnie nie trzeba więcej. Miłośnicy ziemniaków będą musieli wykorzystać jeszcze jeden garnek :)
Składniki:
- 1 kg skrzydełek
- 500 g kiszonej kapusty
- majeranek
- słodka papryka
- sól
- pieprz
- 4-5 łyżek oleju
Sposób przygotowania:
Do naczynia żaroodpornego wlej olej. Kapustę wypłucz i odciśnij wodę. Następnie wyłóż na olej.
Skrzydełka umyj i osusz. Natrzyj przyprawami - solą i pieprzem oraz słodką papryką. Nie zapomnij o majeranku.Skrzydełka ułóż na kapuście. Naczynie przykryj.
Wstaw na godzinę do nagrzanego do 180 st. piekarnika.
Komentarze
Prześlij komentarz