Sezon cukiniowy w pełni... Lubicie?
Znam wiele możliwości wykorzystania cukinii. Mam wrażenie, że jest ich nieskończona ilość. Ostatnio odkryłam kolejny. Prosty, wręcz banalny. A przepyszny :)
Składniki:
Znam wiele możliwości wykorzystania cukinii. Mam wrażenie, że jest ich nieskończona ilość. Ostatnio odkryłam kolejny. Prosty, wręcz banalny. A przepyszny :)
Składniki:
- cukinia
- jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
Cukinię wyszoruj i osusz. Pokrój ją w 1-1,5 cm plastry.
Jajko roztrzep i dopraw solą i pieprzem. Olej rozgrzej na patelni.
Cukinię obtaczaj najpierw w jajku, potem w bułce. Jeszcze raz w jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz