Śledzie! Chyba się powtórzę - lubię każdą ich wersję! W wersji z dużą ilością warzyw nie jadłam ich dotychczas. Sałatkę według tego przepisu przygotowała moja mama. Efekt? Jestem jej wielbicielką :)
Składniki:
Warzywa pokrój w kostkę, ale nie mieszaj ich ze sobą. Fasolę osącz i posiekaj. Jajka obierz i również pokrój w kostkę. Śledzie wypłucz w zimnej wodzie i pokrój w paski.
Składniki układaj w przezroczystej misce warstwami - kolejność dowolna. Śledzie ułóż na samej górze.
Z majonezu, musztardy, soli i pieprzu przygotuj sos. Polej nim sałatkę.
Schłódź przed podaniem.
Składniki:
- włoszczyzna (ugotowana np. z bulionu warzywnego lub rosołu lub z zupy rybnej...)
- 2 ugotowane buraki
- 3 jajka
- 4-5 ogórków kiszonych
- 4 płaty śledzia solonego
- 3 ugotowane ziemniaki
- czerwona fasola z puszki
- majonez
- musztarda stołowa
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Warzywa pokrój w kostkę, ale nie mieszaj ich ze sobą. Fasolę osącz i posiekaj. Jajka obierz i również pokrój w kostkę. Śledzie wypłucz w zimnej wodzie i pokrój w paski.
Składniki układaj w przezroczystej misce warstwami - kolejność dowolna. Śledzie ułóż na samej górze.
Z majonezu, musztardy, soli i pieprzu przygotuj sos. Polej nim sałatkę.
Schłódź przed podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz