To był test. Nie bardzo wierzyłam, że kalafior pieczony może mi smakować. Zasmakował :) Surowe warzywo ukryte pod pomidorową aromatyczną skórką. Wyglądał interesująco. Smakowo zadowolił moje podniebienie. Uprzedzam jednak lojalnie - ma zupełnie inną konsystencję niż ten gotowany. Jest chrupiący, ale nie surowy :)
Inspiracja
Składniki:
Inspiracja
Składniki:
- 1 kalafior bez listków
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
- 8 łyżek koncentratu pomidorowego
- 1 wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Kalafiora umyj i dokładnie osusz. Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszaj i natrzyj nią kalafiora. Piecz godzinę w 200 st. na dolnej półce.
Komentarze
Prześlij komentarz