To moje kolejne podejście do chleba z ziaren. Kiedyś nawet na blogu był taki przepis... ale... coś chyba namieszałam w proporcjach i niestety nie wychodził tak smaczny, jak powinien.
Przepis, który Wam dziś polecam, zadowala mnie na 100%. Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje.
Składniki:
Przepis, który Wam dziś polecam, zadowala mnie na 100%. Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje.
- 3/4 kubka słonecznika
- 1/4 kubka dyni
- 1/2 kubka siemienia lnianego
- 3/4 kubka orzechów laskowych
- 1/2 kubka żurawiny lub rodzynek
- 1,5 kubka płatków owsianych
- 2 łyżki nasion chia
- 4 łyżki nasion babki płesznik
- szczypta soli
- 1 łyżka syropu klonowego
- 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
- 1,5 kubka wody
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 175 st. Następnie wyjmij z formy, odwróć do góry "nogami" i piecz kolejne 30 minut. Całkowicie wystudź przed krojeniem.
Komentarze
Prześlij komentarz