Moje córki to zdecydowanie placuszkowe potwory :) Ale dzięki nim mam motywację, by testować nowe przepisy, a potem się z Wami nimi dzielić ;)
Dziś kanadyjskie placuszki na maślance. Podane z masłem i syropem klonowym to obecnie nasz numer 1!
Składniki:
Dziś kanadyjskie placuszki na maślance. Podane z masłem i syropem klonowym to obecnie nasz numer 1!
- 2 kubki mąki
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka soli
- 2 kubki maślanki
- 2 jajka
- 4 łyżki roztopionego masła
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj suche składniki. W drugim naczyniu wymieszaj mokre. Następnie przelej mokre do suchych i wymieszaj.
Smaż okrągłe placuszki na suchej teflonowej patelni lub lekko natłuszczonej żeliwnej.
Komentarze
Prześlij komentarz