Raz kupione nasiona chia prawie nigdy się nie kończą. To znaczy jem, jem i jem, a one nadal są. Robię sobie od nich przerwę i nagle znajduję je w czeluściach kuchennej szafki i znowu... jem, jem i jem ;) W różnych wersjach.
Dziś na orzechowo :)
Składniki:
Dziś na orzechowo :)
- 120 g masła orzechowego
- 140 g greckiego jogurtu
- 240 ml mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 łyżeczki miodu
- 80 g nasion chia
Sposób przygotowania:
Masło orzechowe wymieszaj z jogurtem, mlekiem, miodem i wanilią. Następnie wmieszaj nasiona chia. Schłódź w lodówce pod przykryciem przez co najmniej 4 godziny.
Podawaj tak, jak lubisz - z bananem, z posiekanymi orzechami lub startą czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz