Wiecie, że lubię szybkie przepisy, prawda? Ale szybkie nie znaczy byle jakie. Niestety kisiel w proszku o aromacie konkretnego owocu jako przekąska, deser czy podwieczorek się nie kwalifikuje.
Idealnym rozwiązaniem jest kisiel domowy. Tylko z pozoru wymaga więcej pracy. Swym smakiem zaś rekompensuje każdą poświęconą mu minutę :)
Składniki:
Idealnym rozwiązaniem jest kisiel domowy. Tylko z pozoru wymaga więcej pracy. Swym smakiem zaś rekompensuje każdą poświęconą mu minutę :)
- 500 ml soku owocowego
- 20 g mąki ziemniaczanej
- owoce
- ewentualnie cukier
Sposób przygotowania:
W pół szklanki zimnego soku rozmieszaj mąkę ziemniaczaną. Pozostały sok zagotuj, dodaj owoce i cukier. Do gotującego się na małym płomieniu soku dodaj rozmieszaną mąkę ziemniaczaną. Cały czas mieszając, gotuj 30 sekund.
Na zdjęciach kisiel malinowy. Polecam też wiśniowy :)
Komentarze
Prześlij komentarz