Ciasto z owocami to dobry pomysł - zawsze :) o każdej porze roku :)
Dzisiejszy przepis testowałam w szczycie sezonu jeżynowego, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować je z innymi owocami - nawet tymi mrożonymi :)
Składniki:
Dzisiejszy przepis testowałam w szczycie sezonu jeżynowego, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować je z innymi owocami - nawet tymi mrożonymi :)
Składniki:
- 4 jajka
- 3/4 szkl. cukru
- 3 szkl. mąki
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
- 1/2 szkl. oleju
- 500-750 g owoców
- 1/2 szkl. cukru
- 1 szkl. mąki
- 1/2 kostki masła
Sposób przygotowania:
Jajka ubij z 3/4 szkl. cukru. Dodaj 3 szkl. mąki, proszek do pieczenia, śmietanę i olej. Całość wymieszaj.
Ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ułóż owoce. Posyp kruszonką przygotowaną z 1/2 szkl. cukru, 1 szkl. mąki i 1/2 kostki masła.
Piecz 40 minut w 180 st.
Komentarze
Prześlij komentarz