Sos do mięsa. Do chleba. Do sałatek. Do makaronu. Do kaszy. Śmiem twierdzić, że uniwersalny. Zaskakuje smakiem.
Niby wszyscy znamy natkę pietruszki, ale... w tej wersji jest o niebo lepsza :) Przepis pożyczyłam od Kingi Paruzel.
Składniki:
Niby wszyscy znamy natkę pietruszki, ale... w tej wersji jest o niebo lepsza :) Przepis pożyczyłam od Kingi Paruzel.
- 1 pęczek pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- 60 g nasion słonecznika
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 170 ml oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
Natkę pietruszki umyj, oczyść z grubych gałązek i dokładnie osusz. Czosnek obierz.
Wszystkie składniki umieść w malakserze i zmiksuj na gładki sos.
Komentarze
Prześlij komentarz