Jeśli tak, jak ja lubicie przepisy z zeszytu mamy, to pokochacie tego murzynka. Jego przygotowanie to dosłownie chwila. Znacznie dłużej się czeka na jego upieczenie, ale... Polecam przygotowanie go przed obiadem, wstawienie do piekarnika, a do poobiedniej kawy będzie jak znalazł. Cudownie czekoladowy i jeszcze ciepły :)
Składniki:
Składniki:
- 2 szkl. mleka
- 1/2 szkl. oleju
- 3 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżeczki sody
- 2 łyżki kakao
- 1 jajo
- olej do formy
- bułka tarta do formy
Sposób przygotowania:
Włącz piekarnik i nagrzej go do 200 st. z termoobiegiem.
Wszystkie składniki wymieszaj - możesz łyżką lub mikserem.
Keksówkę wysmaruj olejem i wysyp tartą bułką. Przelej do niej ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 60-75 minut - do suchego patyczka.
Uwielbiam murzynka.
OdpowiedzUsuń