Może i Wielkanoc dawno minęła, ale są przepisy, którymi muszę się z Wami podzielić. Kiełbasa pieczona to mój hit minionej Wielkanocy. Aromatyczna, pikantna, idealna.
Przepis polecony przez ciocię Irenkę:)
Składniki:
Przepis polecony przez ciocię Irenkę:)
- 1 kg surowej kiełbasy
- 2 cebule
- 1/2 przyprawy do grilla
- ketchup
Sposób przygotowania:
Cebule pokrój w talarki, posyp przyprawą i wymieszaj.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż w nim kiełbaski i posyp przyprawą do grilla. Między nimi poukładaj przyprawioną cebulę. Wierzch kiełbasek polej według uznania ketchupem.
Wstaw do zimnego piekarnika, ustaw temperaturę na 180 st. Po 15 minutach zmniejsz na 160 i piecz jeszcze 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz